top of page

ALTEST Eskimos

altest logo.png

Eskimos

Алуминиевата система на фирма "Алтест" - „530 ЕСКИМОС" се различава от системата „ПОНИ" по това, че е с прекъснат  термо мост чрез полиамид - 24 мм. Функцията на полиамидния профил е да разделя профила на две части за да прекъсва топлопреминаването, като по този начин осигурява по-добра топлоизолация.

Другото предимство на тази система е, че е така конструирана, че да могат да се прилагат всички видове отваряния - както едноосово, така и двуосово при изработените врати и прозорци. При отваряемостта на системата могат да се използват обкови  стандарт  „евро камера“ , както и „PVC обков“, което позволява лесната работа на системата с всички реномирани марки обков на пазара. Изчистеният дизайн на профилите позволява употребата на голямо разнообразие на сглобки, панти и други аксесоари.

Освен това системата е изработена и с 3 уплътнения - централно, външно и вътрешно, като централният уплътнител е специално конструиран за „530 ЕСКИМОС". Профилите от тази система позволяват поставянето на стъклопакет от 20 до 29 мм в зависимост от желанието на клиента.

Според стандарта DIN 1725 T1 алуминият, използван за изработката на профилите от системата „530 ЕСКИМОС", е AIMgSiO0,5 F22 и отговаря на всички стандарти и норми за качество.

Предлагаме алуминиевите профили в пълната гама цветове по RAL стандарта.

Технически характеристики:

Водонепропускливост: клас 5А

Устойчивост на вятър: клас C2

Носимоспособност на защитните устройства на натоварване: клас 4

Шумоизолация: 37 dB

Коефициент на топлопреминаване: U = 1,15 W/(m2.K)

Въздухопропускливост: клас 4

bottom of page